Ultimele stiri

Consilierul local PNL Petrică Folică trage, din nou, un semnal de alarmă: „Patrimoniul Timișoarei este în pericol”. De ce acuză PSD

petrica folica

Consilierul local PNL Petrică Folică trage un nou semnal de alarmă. După ce a descoperit că PSD Timiș nu și-a plătit deloc chiria pe imobilul închiriat de la Primăria Timișoara pentru sediul partidului, acum liberalul spune că patrimoniul orașului este, din nou, în pericol, iar „timișorenii riscă să rămână fără terenurile din centrul municipiului”, din cauza PSD și a finanțatorilor partidului.

Petrică Folică spune că, în data de 2 iunie, în ședința de plen a Consiliului Local Timișoara a făcut două interpelări: una referitoare la sediul PSD Timiș și o alta cu privire la situația unei parcele de teren de 9.250 mp, care aparţine comunităţii și care este situată în centrul Timişoarei pe bld. Revoluţiei la nr. 5. Acea clădire este administrată de o societate privată ce „realizează un profit uriaş, nu plăteşte niciun leu către bugetul local, însă este principalul finanţator al PSD”, spune liberalul.

„Pe acestă parcelă este situat un complex hotelier şi o parcare privată unde cetăţenii, în patrimoniul cărora se află terenul, plătesc pentru parcare 10 lei /oră către acest administrator privat. Societatea amintită administrează gratuit acestă parcelă şi realizează un profit uriaş, însă Primăria Timişoarei nu încasează niciun leu pentru acest teren de 9250 mp situat ultracentral ( teren a cărui valoare se ridică la peste 9 milioane de euro, întrucât în zonă 1 mp valorează minimum 1000 euro)”, mai atrage atenția consilierul local.

Petrică Folică spune că a solicitat Direcţiei Fiscale şi Direcţiei Patrimoniu să i se comunice în scris situaţia acestei parcele şi ce măsuri vor lua în viitor. „Trebuie să cerem anularea Hotărârii de Guvern nr. 834 din 14 decembrie 1991, altfel noi, timişorenii, vom râmâne şi fără terenurile din centrul oraşului, ele urmând a fi luate gratuit de aceleaşi grupuri de interese care s-au îmbogăţit prin acapararea, falimentarea şi distrugerea fabricilor din Timişoara”, conchide Petrică Folică.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*