Ultimele stiri

Consilierul personal al lui Sorin Oprescu, reţinut de DNA după ce a primit mită 25.000 de euro!

Solomon Wigler, consilierul personal al primarului Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 25.000 de euro, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Potrivit DNA, Solomon Wigler a luat mită 204.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), astfel încât aceştia să voteze aprobarea unor PUZ-uri aferente construirii a trei supermarket-uri.

Consilierul primarului general a fost prins în flagrant, miercuri seara, de procurorii DNA, în timp ce primea sumea de 25.000 de euro.
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Solomon Wigler a cerut, în total, 230.000 de euro, unui om de afaceri, pentru ca Primăria Capitalei să aprobe planurile urbanistice zonale pentru construirea a trei supermarket-uri în Bucureşti, dar şi pentru ca municipalitatea să ofere o donaţie.
În perioada mai-iunie 2012 – mai 2015, în calitate de consilier personal al primarului Municipiului Bucureşti, a cerut suma totală de 230.000 euro. El a primit, în mai multe tranşe, suma de 204.000 euro de la un om de afaceri (martor denunţător) pentru a interveni pe lângă funcţionari din aparatul administrativ al primarului General al Municipiului Bucureşti şi consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, lăsând să se creadă că are influenţă asupra acestora, în vederea iniţierii şi votării unor proiecte de hotărâri, conform DNA.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*