Ultimele stiri

Consiliul Județean Timiș nu se va implica în realizarea Centurii de Sud

În urmă cu două luni, în plenul CJT, s-a propus de către opoziţie ca Centura de Sud a Timişoarei să fie preluată de administraţia judeţeană, amendament care a căzut.

Consilierul judeţean Marius Martinescu este cel care a iniţiat acest proiect de hotărâre.

„Se aprobă demararea procedurilor de pregătire a documentanților pentru accesarea POR 2014-2020 și includerea în bugetul Direcției de Administrare a Drumurilor și Podurilor Județene Timiș a sumelor necesare pentru preluarea documentației tehnico-economice de la Ministerul Transporturilor pentru actualizare și completare”, scrie în proiectul de hotărâre.

„Nu are avizele. Mi-aş dori să facem acest proiect noi. Aveţi nota de la CNADNR prin care am primit informarea scrisă că există studiu de fezabilitate, proiect plătit şi demarat pentru demararea centurii. Centura de Sud Timişoara nu intră în patrimoniul consiliului judeţean, tot ce înseamnă centuri, autostrăzi intră la CNADNR. Sunt de acord să găsim o formulă când vedem ce înseamnă acest proiect. Am discutat şi cu domnul Robu şi este de acord să participăm şi la coborârile de pe autostradă, chiar şi a centurii, care nu este în portofoliul nostru. Există raportul negativ al comisiei de specialitate. Comisia economică respinge proiectul, iar comisia de specialitate dă aviz negativ”, a explicat Titu Bojin.

La rândul său, Marius Martinescu i-a spus preșdintelui CJ Timiș că proiectul pe care l-a inițiat va folosi fonduri europene.

„Şedinţa aceasta de lucru sper să fie ultima pe care o conduceţi. Acest proiect doreşte finanţarea din fonduri europene. Acest proiect propune şi o scrisoare semnată de către dumneavoastră (Titu Bojin – n.r.), dacă încă veţi fi preşedinte al consiliului judeţean, către Ministerul Transporturilor, ca acest proiect să fie prins în varianta revizuită şi de finanţare cu prioritate. Prezenta hotărâre va produce efecte doar după ce răspunsul solicitat Ministerului Transporturilor cu termen ianuarie 2015 nu va oferi Consiliului Judeţean Timiş garanţia că obiectivul de investiţii, varianta ocolitoare Sud a municipiului Timişoara va fi finanţat cu prioritate prin POS Transport 2014-2020”, a răspuns consilierul județean.

Proiectul nu a trecut.

1 Commentariu pe Consiliul Județean Timiș nu se va implica în realizarea Centurii de Sud

  1. Tatar Gheorghe // 19 decembrie 2014 a 20:48 // Răspunde

    Se constata ca Timisoara a ramas si inca mai este un oras de rangul 5 in Romania, in care traficul TIR trece prin fata Spitalului Judetean.
    Sper sa nu mai dureze mult aceasta situatie umilitoare pentru noi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*