Ultimele stiri

Consiliul Local Recaș, aproape fără liberali. De ce spune Marian Vasile că decizia cetățenilor nu este respectată

Adio liberali la Recaș! Marian Vasile acuză că din cauză ordonanței ce permite migrația aleșilor locali, cetățenii care au votat pentru liberali nu mai sunt reprezentați, căci din cinci aleși atât cât a avut PNL-ul la Recaș, nu a mai rămas niciunul. În plus, acest lucru s-ar putea întâmpla și în cazul aleșilor din rândul PDL, care migrează și ei încet încet, astfel  consilul local din Recaș riscând să rămână fără niciun liberal.

“La Recaș, PNL nu mai are niciun ales local deși a avut 5 și PDL-ul nu pot să va spun exact , cred că mai are 2 din 6. Asta înseamnă că cetățenii care au votat pentru aceste partide în 2012 nu mai sunt reprezentați de nimeni, chiar dacă a fost vot popular”, a declarant Marian Vasile, secretarul general al PNL.

Tot în acest context, liberalul a ținut să salute decizia Cemerei Deputaților de a respingere ordonanța care permite migrația aleșilor locali. În cazul în care aceasta va fi revocată, aleșii locali care au trecut deja la alte partide vor rămâne acolo, pentru că revocarea acesteia nu presupune efecte retroactive.

„Țin să salut ceea ce s-a întâmplat azi în Camera Deputaților și anume  respingerea ordonanței. Sper să se revoce cât mai repede aceasta și să se corecteze ceea ce s-a produc pentru că nu e corect. Să se corecteze în sensul ca va trebui să existe un alt act normativ care se producă acest efect.  Până la momentul actual au trecut doi cei doi consilieri de la Timișoara. Atât. Nu a mai fost nimeni primit de pe județ, iar ceea ce se întâmplă cu ordonanța de urgență este următorul lucru: ea nu produce efecte retroactive chiar dacă este revocată. Asta înseamnă că aleșii locali care au trecut, rămân. Din păcate, pentru că se deturnează votul poporului din 2012”, explică liberalul.

Cu toate acestea, în cadrul vizitei de la Timișoara, președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anunța că Camera Senatului se va mobiliza pentru votarea ordonanței ce permite migrația, iar având în vedere că afirmația este făcută de omul cu cea mai mare influență din Senat este foarte posibil ca aceasta să rămână, în continuare, în vigoare…

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*