Ultimele stiri

Consiliul Local riscă să rămână fără acţiuni la aeroportul din Timişoara. Nicolae Robu: „Dacă nu ne înţelegem, poate să rămână Consiliul Judeţean cu toate acţiunile”

Nicolae Robu

Înainte de ruperea USL se discuta despre modul în care vor fi împărţite acţiunile aeroportului din Timişoara, atunci când acestea vor ajunge la judeţ. Astfel, urma să se facă un partaj egal între Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş. Tot atunci, s-a confirmat că 80% din acţiuni vor reveni judeţului Timiş, iar restul de 20% vor rămâne în posesia Ministerului Transporturilor.

Preşedintele CJT, Titu Bojin, a anunţat săptămâna trecută că, începând cu luna mai, se va face această partajare a acţiunilor, însă nu a menţionat nimic despre înţelegerea pe care a avut-o iniţial cu primarul Nicolae Robu.

Nici primarul oraşului de pe Bega nu ştie dacă CLT va obţine cele 40% din acţiuni. Mai mult, acesta a afirmat că CLT ar putea chiar să renunţe la aeroport, dacă nu primeşte un rol semnificativ în ceea ce priveşte acţiunile.

„Nu am discutat subiectul acesta. Toţi consilierii locali s-au pronunţat în sensul acesta atunci când noi am adoptat această hotărâre de consiliu. Vom merge la împărăţire egală a acţiunilor între Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, ţinând seamă că aeroportul este aeroportul Timişoarei şi că cifra de afaceri a aeroportului este realizată, în primul şi în primul rând, cu Timişoara şi pentru Timişoara. Şi în privinţa transportului de mărfuri şi în privinţa transportului de pasageri, Timişoara joacă rolul cel mai important. Desigur, aeroportul deserveşte toată regiunea noastă, însă orice analize a provenienţei încasărilor arată clar că Timişoara are rolul, de departe, preponderent. Noi nu avem pretenţia ca acţiunile Consiliului Local să fie proporţionale cu contribuţia cifrei de afaceri, însă nici nu putem să acceptăm orice procentaj. Dacă nu ne înţelegem, poate să rămână Consiliul Judeţean cu toate acţiunile. Noi nu mergem să facem acolo figuraţie. Ori suntem un actor important ori, dacă nu, nu suntem”, a declarat Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*