Ultimele stiri

Constantin Nicolescu, fostul şef al CJ Argeş, condamnat la 9 ani şi jumătate de închisoare

Fostul şef al CJ Argeş, pesedistul Constantin Nicolescu, a fost condamnat astăzi, de Curtea de Apel, la 9 ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de corupţie în care prejudiciul este estimat la aproape un milion de euro.

Nicolescu şi alte 11 persoane sunt acuzați de DNA că ar fi fraudat fonduri europene în valoare de 1,2 milioane euro. Procurorii susţin că Nicolescu ar fi accesat fondurile europene PHARE prentru construcţia unui pod în localitatea Căteasca despre care ar fi arătat că a fost afectat de inundaţiile din 2005 deşi podul era deteriorat anterior. De asemenea, DNA susţine că societatea ZEUS care a construit podul a fost avantajată în cadrul procedurii de licitaţie. Procurorii îl acuză pe Nicolescu că a aprobat ilegal suplimentarea contractului pentru podul de la Căteasca cu suma de 1 milion de euro, scrie gândul.info.

Potrivit aceleași surse, procurorii mai susţin că Nicolescu ar fi primit mită de la asociaţii companiei Zeus, un spaţiu comercial în centrul oraşului Piteşti. Anchetatorii precizează că o parte din lucrările la podul de la Căteasca au fost subcontractate unor companii care sunt deţinute de rudele lui Constantin Nicolescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*