Ultimele stiri

Consultanţă gratuită pentru IMM-urile din regiunile Vest şi Sud-Vest

Un nou proiect marca Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest!  “Stimularea creşterii inteligente şi bazate pe inovare pentru IMM-urile din România”, proiect pe care ADR îl demarează  în parteneriat cu consorţiul RO-BOOST SMEs, are ca scop sprijinirea IMM-urilor în dezvoltarea potenţialului inovativ şi de afaceri pentru creşterea copetitivităţii şi dezvoltarea inteligentă durabilă.

Mai exact, firmele interesate pot beneficia de consultanţă cu privire la politici, reglementări şi programe de finanţare europene, acces la finanţare, internaţionalizare, parteneriate pentru proiecte internaţionale de cercetare şi dezvoltare, facilitarea inovării şi a transferului tehnologic transnaţional, parteneriatele pentru proiecte internaţionale de cercetare şi dezvoltare şi dezvoltarea capacităţii de management al inovării. Astfel, în cadrul proiectului demarat, aceste servicii vor fi oferite de toţi membrii consorţiului RO-BOOST SMEs prin internediul organizării de evenimente, grupuri de mentoring, training-uri, întâlniri, activităţi de brokeraj, misiuni economice, prin intermediul unei platforme europene dedicate întreprinderilor mici şi mijlocii.

Este util de știut că prin intermediul proiectului vor fi organizate puncte de informare la fiecare dintre sediile membrilor consorţiului, birouri ce vor oferi servicii pentru dezvoltare care vin în completarea celor deja existente pe piaţa de consultanţă din Regiunea Vest şi Regiunea Sud-Vest.

“Aceste servicii sunt mai mult decât nişte bani, sunt pentru informarea companiilor care nu au acces la diverse informaţii în mod uzual, iar noi aducem această reţea la care ei pot să acceadă. Sperăm să facem cunoscută oferta şi să amgrenăm cât mai multe companii în aceste servicii. Firmele interesate de astfel de infrmaţii se pot adresa începând de mâine. Amenajăm acum un spaţiu şi facem nişte mutări pentru a putea oferi servicii, cât mai facil, firmelor să nu trebuiască să umble pe la secretariat, ci va fi un birou special pentru aceste informări. În plus se pot adresa la oricare din cele cinci puncte din cadrul reţelei consorţiului”, spune Sorin Maxim, director al ADR Vest.

Cele cinci puncte din cadrul consorțiului sunt : ADR Vest, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest, Asociaţia Tehniplus, Centrul de Dezvoltare Arad şi Universitatea Craiova.

IMG_0433 IMG_0444 (1) IMG_0449

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*