Ultimele stiri

CONSULTĂRI între preşedintele Iohannis şi partidele parlamentare, la Cotroceni.

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a început, luni dimineaţă, la Palatul Cotroceni, a treia serie de consultări cu partidele, pe tema reformei electorale şi a stadiului acestui pachet de legi, blocarea cererilor justiţiei de către legislativ şi votul în diaspora.

Consultările cu PSD au început la ora 10.00, din delegaţia social-democraţilor făcând parte preşedintele PSD Victor Ponta, preşedintele executiv Liviu Dragnea, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, preşedintele comisiei de revizuire a Constituţiei, Ioan Chelaru, precum şi parlamentarii Andrei Dolineaschi şi Gabriela Podașcă.
Şeful statului i-a salutat pe delegaţii PSD şi i-a rugat ”să îşi ocupe locurile”.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a ţinut să remarce faptul că, faţă de celelalte consultări, s-a schimbat aşezarea la masa de negocieri, delegaţiile fiind pe partea dreaptă şi reprezentanţii Palatului Cotroceni, pe partea stângă a mesei.
”Vroiam să ne aşezăm pe partea cealaltă, din obişnuinţă ( pe partea stângă, nr), a afirmat Ponta.
”Acum cred că ceva trebuie şi schimbat”, a replicat preşedintele Klaus Iohannis.
”Noi suntem de acord cu toate schimbările. Orice schimbare care ne face să uităm de vremurile trecute este binevenită”, a declarat la rândul lui Ponta.
„Trebuie luată o decizie politică dacă mai susţin sau nu acest lucru, e important să ştim dacă mai putem face în acest an revizuirea Constituţiei sau dacă este un proiect pe care PNL nu îl mai consideră de actualitate. Din punctul nostru de vedere, ar fi o mare greşeală, pentru că e nevoie de modificări constituţionale”, a spus Ponta, după consultări.
El a arătat că discuţiile privind revizuirea Constituţiei se află deja într-o fază avansată, existând poziţia oficială atât a Comisiei de la Veneţia, cât şi a Curţii Constituţionale a României.
„Mai trebuie practic să facem pasul următor, adică să rămână textele considerate acceptabile de către Comisia de la Veneţia şi Curtea Constituţională şi să trecem prin cele două Camere şi, după aceea, prin referendum”, a adăugat Ponta.
Liderul PSD a anunţat recent că intenţia partidului este ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să fie organizat până la sfârşitul acestui an.
Orban: PNL vrea ca votul în cazul cererilor Justiţiei să fie la vedere. Ponta nu a votat nicio cerere
Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, după consultările de la Cotroceni, că liberalii susţin ca votul în cazul cererilor Justiţiei adresate Parlamentului să se facă la vedere, el acuzându-l pe premierul Ponta că nu a fost prezent, ca deputat, la niciun astfel de vot.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*