Ultimele stiri

Consultaţii ginecologice gratuite în cadrul campaniei “Protejează-ţi feminitatea”

Femeile din judeţul Timiş vor avea parte de consultaţii ginecologice gratuite, începând din această lună. Societatea Română de Ultrasonografie în Obstetrică şi Ginecologie susţine o amplă campanie de informare, educaţie şi comunicare medicală privind sănătatea femeii. În cadrul acesteia, mii de femei din toată ţara vor beneficia de consult ginecologic de rutină şi diagnostic gratuit pentru depistarea şi tratarea infecţiilor vaginale. Campania se numeşte „Zilele V – Protejează-ţi feminitatea!” şi are loc în 22 de clinici medicale din 16 oraşe din ţară, printre care şi Timişoara.

“În România, din cauza accesului dificil la informații de calitate, a comunicării greoaie medic-pacientă și a automedicației, situația este alarmantă. De cele mai multe ori, medicamentele administrate nu sunt de fapt cele indicate și nu numai că nu vor avea efect în ameliorarea simptomelor, pot chiar să le agraveze și să determine efecte nefavorabile,”, spune doctorul Radu Vlădăreanu, preşedintele Societăţii Române de Ultrasonografie în Obstetrică şi Ginecologie.

Campania este una de informare medicală privind sănătatea femeii, dar și de screening privind infecțiile vaginale, deoarece se estimează că, la un moment dat, până la 78% dintre femei vor avea o floră vaginală dezechilibrată, deși nu prezintă simptomele clasice, iar cazurile de infecții vaginale rămân nediagnosticate și există foarte multe femei care preferă să se trateze singure, în loc să meargă la medic. Mai multe informaţii despre campanie puteţi obţine accesând www.zilelev.com.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*