Ultimele stiri

Consultații gratuite pentru bărbați în cadrul „Săptămânii sănătății prostatei”, la Timișoara

cancer de prostata

Bărbații cu vârsta peste 50 de ani, cu simptome de tract urinar, nediagnosticaţi anterior, sau asimptomatici, dar preocupaţi de sănătatea propriei prostate sunt așteptați la o consultație gratuită, la Timișoara. Acțiunea are loc în cadrul „Săptămânii sănătății prostatei”, inițiate de medicii de la Clinica de Urologie din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

În perioada 9 -25 februarie se vor efectua analizele de PSA ( marker-„analiza”specific pentru diagnosticarea precoce a cancerului de prostata ). Recoltarea se va face la punctele de lucru ale laboratoarelor Synevo. Costul analizei va fi acoperit de organizatori, pe baza unor vouchere disponibile la medicii de familie şi în cabinetele de urologie din policlinici. Consultaţia se va efectua în cabinetul de urologie al Policlinicii Spitalului Judeţean, în perioada 23-27 februarie, după o programare telefonică, la numărul de telefon înscris pe voucher. Consultaţiile vor fi gratuite, iar biletul de trimitere de la medicul de familie este opţional.

„Motivația care a stat la bază a fost generată de interesul manifestat cu ocazia primei campanii de acest gen, organizată în perioada 8 -12 septembrie 2014, în cadrul “Săptămânii Urologiei” și care a avut un impact semnificativ asupra populației. Scopul principal este informarea populației asupra celor mai frecvente afecțiuni ale prostatei, hiperplazia benignă și cancerul de prostată și încurajarea unui comportament proactiv”, spune medicul Viorel Bucuraș, șeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*