Ultimele stiri

Containere în formă de clopot albastru destinate colectării de hârtie, la Timișoara

container clopot albastru

RETIM Ecologic Service, cu sprijinul Primăriei Timișoara a amplasat recent 20 de recipiente în oraș, destinate colectării hârtiei și cartonului. Aceste containere în formă de clopot albastru sunt amplasate lângă clopotele verzi destinate colectării sticlelor si borcanelor, în locuri cu vizibiltate  din cartierele orașului și sunt o continuare a campaniei Logic, Eco-logic.

Aceasta a debutat în toamna anului 2013 și s-a dezvoltat pe mai multe direcții: pubele galbene pentru colectare deseuri reciclabile, retichetarea tuturor pubelelor şi clopotelor existente, editarea şi distribuirea Ghidului pentru colectare selectivă, amplasarea de panouri outdoor, inserturi în presa locală, campanii de promovare în şcoli, licee și universități, precum și realizarea a patru spoturi video care vorbesc despre colectarea selectivă în mod “Logic, Eco-logic”.

În noile recipiente albastre se aruncă: ambalaje din carton, cutiile (din carton) pentru pizza fără resturi de mâncare, ziare, reviste şi caiete (fără părţile adezive, din metal sau plastic), pungi de hârtie, tăviţe şi cutii din carton pentru alimente. Nu se aruncă: hârtia tratată chimic pentru faxuri sau hârtie indigo, bonuri fiscale, hârtie de copt, bilete de transport public plastifiate, ambalaje din celofan, cutiile pentru pizza cu resturi de mâncare, pungi de plastic.

Clopotele albastre sunt monitorizate zilnic şi sunt golite la faţa locului atunci când s-au umplut, conţinutul lor urmând a fi ridicat imediat de utilajele RETIM Ecologic Service. „Vom amplasa clopote albastre și in alte zone, îin funcție de cerințele venite din partea clienților noștri, fie ei persoane fizice sau agenți comerciali” declară Marcel Petrisor, director general Retim Ecologic Services.

Deșeurile colectate selectiv sunt reciclate și devin produse noi, economisind astfel materii prime. Prin colectare selectivă reducem volumul de deșeuri la deponeu pentru a le garanta un viitor mai bun urmașilor noștri și pentru că respectăm mediul înconjurător.

1 Commentariu pe Containere în formă de clopot albastru destinate colectării de hârtie, la Timișoara

  1. Ce putem face cu sacile de haine-materiale textile ce ni se tot adună în case, mă gândesc mai ales la perioada în care totul se va colecta selectiv …?, pentru această categorie de materiale nu se gândește nimeni.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*