Ultimele stiri

Continental a investit 10 milioane de euro într-un sistem de reducere a mirosurilor, la Timișoara

La Timișoara nu va mai mirosi urât în zona fabricii de anvelope Continental. Cel puțin asta spun reprezentanții companiei, care au investit 10,5 milioane de euro într-un sistem de reducere a mirosurilor emanate în procesul de producție.

Sistemul a fost prezentat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, când a fost anunțată finalizarea primei etape a proiectului. Timp de aproape doi ani, compania Continental a realizat teste pilot ale acestui sistem inedit.

„Continuăm strategia de dezvoltare durabilă cu focus pe eficienţă şi productivitate, în aceeaşi măsură axându-ne şi pe protecţia mediului înconjurător”, a explicat Klaus Ohlwein, directorul Continental Anvelope Timişoara. Principiul de operare al sistemului „Oxidare Non-Termică – Tehnologie cu Plasmă Rece (oxigen activ)” constă într-un curent alternativ ce generează un câmp de plasmă care descompune oxigenul şi apa din aer în radicali de oxigen. Se produce astfel o reacţie de oxidare la contactul cu aerul din procesul de producţie, care la rândul ei neutralizează moleculele de miros rezultate în procesul de vulcanizare a anvelopelor.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*