Ultimele stiri

Continental recunoaște că există un miros neplăcut în jurul fabricii de anvelope din Timișoara. Ce măsuri vrea să ia

Timișorenii care locuiesc în jurul fabricii de anvelope Continental se plâng de ani întregi că miroase foarte neplăcut în zonă. De abia astăzi grupul german Continental a recunoscut, în sfârșit, că există o astfel de problemă în orașul de pe Bega și chiar se gândește să ia și primele măsuri. Klaus Ohlwein, șeful Continental, a declarat pentru HotNews că din luna martie se vor face teste cu noua instalație – prototip, astfel încât problema mirosului neplăcut din jurul fabricii să fie rezolvată.

“Suntem hotărâți să găsim o soluție și vrem să ne asigurăm că mirosul va dispărea. Dar, ca să fim realiști, mai întâi trebuie să găsim modul potrivit de a face asta. Când ne-am întâlnit data trecută (n.r. –în noiembrie) vă spuneam că vom face teste. Ei bine, le-am făcut, parțial au fost un succes, dar a fost o problemă cu emisiile de ozon. Au fost câteva reușite, dar nu suficient pentru a mulțumi oamenii din zonă. Nu am vrea să scăpăm de miros doar pentru a-l înlocui cu ozon”, a spus Klaus Ohlwein, directorul general al fabricii, pentru HotNews.

La finalul lunii martie, câteva firme din Germania și Olanda vor veni în capital Banatului pentru a modifica echipamentele existente astfel încât problema mirosului insuportabil să poată fi rezolvată.

Anual, la fabrica Continental din Timișoara se produc în jur de 15 milioane de anvelope. Numărul de angajați este de 2.000 în prezent și ar trebui să crească până la 2.100 spre jumătatea lui 2014. Grupul german a investit la Timișoara peste 300 milioane euro, în ultimii 13 ani.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*