Ultimele stiri

Continuă scandalul „Coloana Fidelităţii”. Nicolae Robu nu este intimidat de ultimatumul dat de UDMR

Dacă joi preşedintele UDMR Timiş, Halasz Francisc, a declarat că se opune, în continuare, mutării Coloanei Fidelităţii în Piaţa Bălcescu, vineri, Nicolae Robu a afirmat că monumentul va fi cu siguranţă mutat în noua locaţie. Mai mult, preşedintele UDMR Timiş a declarat că, dacă Nicolae Robu nu reia, în termen de o săptămână , negocierile în ceea ce priveşte mutarea statuii, se vor organiza mai multe proteste.

Cu toate acestea, primarul Timişoarei nu este intimidat de ameninţările lui Halasz Francisc.

„Decizia de mutare este una ireversibilă. Nu mai avem ce să negociem, dacă mutăm coloana sau nu. O mutăm în Piaţa Bălcescu şi eu mă bucur că iniţiativa mea a avut şi susţinerea consilierilor locali de toate culorile politice. În al doilea rând, eu sper să nu existe niciun fel de protest pentru că nu există, de fapt, un obiect al protestului, decât o eventuală dorinţă, a unora, de politicianisme ieftine. În spiritul Timişoarei trebuie să ne purtăm cu respect unii faţă de ceilalţi, să împărtăşim înspre şi dinspre ceilalţi tot ce vedem bun şi să nu avem niciunii dintre noi pretenţia de a ne impune în faţa celorlalţi. Nici majoritatea şi nici vreun grup minoritar să nu încerce să se impună numai pentru că aşa le-ar plăcea. Trebuie să discutăm tot pe bază de argumente, iar pe baza argumentelor, UDMR nu are niciun motiv de nemulţumire”, a spus Nicolae Robu.

Acesta a mai spus şi că, prin astfel de dispute, se poate foarte uşor ajunge la conflicte mai mari, precum cele de la Târgu Mureş.

1 Commentariu pe Continuă scandalul „Coloana Fidelităţii”. Nicolae Robu nu este intimidat de ultimatumul dat de UDMR

  1. Cu UDMR-ul nu trebuiesc facute nici un fel de compromisuri.
    Ei trebuiesc sa se conformeze intereselor Romanilor precum si a intregii tari.
    Prin ei vorbeste Ungaria si alti confrati de-ai lor care nu au ganduri bune cu Romania si toata natia noastra.
    Daca cedam, vom ajunge rau de tot.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*