Ultimele stiri

Contrabandişti reţinuţi cu focuri de armă de poliţiştii de frontieră timişeni

Poliţiştii de frontieră timişeni au confiscat, în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale, 6.500 de pachete cu ţigări de provenienţă sârbească.
Trei contrabandişti, doi cetăţeni sârbi şi un român, au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră români, după ce au fost trase două focuri de armă în plan vertical.
În cadrul aceleiaşi acţiuni, autorităţile de frontieră sârbe au confiscat alte 7.000 de pachete cu ţigări de contrabandă.

În dimineaţa zilei de 23.06.2015, începând cu ora 07:00, în baza datelor şi informaţiilor existente la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, poliţiştii de frontieră din cadrul acestei structuri, cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul Serviciului de Combatere a Migraţiei Ilegale şi Infracţionalităţii Transfrontaliere – I.T.P.F. Timişoara, au desfăşurat o acţiune operativă, pe linia combaterii contrabandei şi evaziunii fiscale pe raza localităţii de frontieră Jamul Mare, din judeţul Timiş.
Astfel, lucrătorii noştri au monitorizat mai multe persoane de sex masculin care au transportat colete voluminoase de la frontiera cu Serbia, pe care le-au încărcat într-un autovehicul Mitsubishi, ulterior deplasându-se spre interiorul localităţii.
Imediat s-a declanşat acţiunea de oprire a mijlocului de transport şi de reţinere a persoanelor în cauză, concomitent fiind anunţate şi autorităţile de frontiera sârbe despre eveniment.
La somaţiile efectuate de poliţiştii de frontieră prin voce, şoferul autoturismului nu a oprit, motiv pentru care lucrătorii noştri au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical. În acel moment, persoanele în cauză au abandonat maşina şi au încercat să fugă spre teritoriul statului vecin.
În urma acţiunii au fost reţinuţi trei bărbaţi, un cetăţean român şi doi sârbi, care au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări
În autoturismul abandonat, cu numere de înmatriculare de Marea Britanie, poliţiştii de frontieră au descoperit 6500 de pachete cu ţigarete, marca Marble, de provenienţă sârbească.
În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră sârbi au informat că au depistat pe teritoriul Serbiei un alt autoturism în care se aflau 7000 de pachete cu ţigarete asemănătoare celor depistate şi confiscate pe teritoriul României.
Poliţiştii de frontieră români continuă cercetările împreună cu poliţiştii de frontieră sârbi, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*