Ultimele stiri

Contracte de peste 100 de milioane de lei, semnate astăzi la Timișoara în prezența ministrului Fondurilor Europene. Ce proiecte vor fi realizate

ministrul fondurilor europene

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat astăzi, la Timişoara, la semnarea unor proiecte din cadrul Polului de Competitivitate MEDGREEN, alături de premierul Victor Ponta, vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin.

În cadrul acestui pol de competitivitate sunt finanţate zece proiecte, dintre care patru din județul Timiș, cu o valoare totală de aproximativ 103 milioane de lei, din care 49 milioane de lei reprezintă finanţarea UE nerambursabilă.

„Proiectele semnate astăzi la Timişoara sunt de investiţii şi de cercetare-dezvoltare care vor susţine în mod real economia, vor menţine locuri de muncă şi vor crea altele noi. Aceste proiecte vizează fabricarea de maşini şi utilaje specifice din domeniul economiei verzi, un sector de înaltă tehnologie şi cu valoare adăugată mare. Obţinerea independenţei energetice de către România este un deziderat puternic spre care ne îndreptăm. Vom stimula ideile româneşti, proiectele iniţiate de ai noştri, iar eu vă voi susţine în următorul cadru financiar pentru a putea obţine banii europeni necesari pentru iniţiativa dumneavoastră. Aveţi toata susţinerea mea”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Acesta a arătat că România reuşeşte să atragă fondurile alocate de Uniunea Europeană, dovada cea mai clară fiind faptul ca din mai 2012 şi până în prezent, ţara noastră a solicitat peste 5 miliarde de euro. În aceeaşi perioadă, România a şi încasat o sumă de peste 5 miliarde de euro, în timp ce în anii anteriori, s-a primit doar suma de 1,4 miliarde de euro din fondurile europene alocate de Comisie.

„Suma de 5 miliarde reprezintă un sprijin semnificativ pentru economia ţării noastre, pentru crearea de noi locuri de muncă si menţinerea celor existente. De asemenea, în cadrul POSCCE am semnat peste 620 de contracte cu o valoare totală de peste 1,6 miliarde de lei, din care valoare nerambursabilă, peste 1,4 miliarde de lei”, a subliniat Eugen Teodorovici.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*