Ultimele stiri

Controale în spitalele din Timișoara, după scandalul “silicoane pentru vedete”. Ce verifică Ministerul Sănătății

casa austria

Spitalele din Timișoara care au secții de chirurgie, ORL sau ginecologie vor fi controlate, până la sfârșitul lunii mai, de către echipe mixte, care vor verifica modul în care sunt făcute internările și decontările pentru serviciile medicale.

Controalele vor fi făcute în baza unui ordin comun al Ministerului Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, la doar câteva zile după izbucnirea scandalului de la Spitalul de Arși din București, unde mai mulți medici au realizat operații estetice pe banii statului.

Nu doar spitalele din județul Timiș vor fi verificate în luna mai, în total fiind vizate 77 de unități medicale din întreaga țară. „Echipele mixte ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi ale Ministerul Sănătăţii încep, luni, controale în secţiile de chirurgie din 77 de spitale din România. Şi pentru că vorbim de secţii de chirurgie, echipele de control vor merge de luni şi la spitalele de pe platforma medicală de la Fundeni”, a spus Nicolae Bănicioiu.

Potrivit reprezentanților CJAS Timiș, Ministerul Sănătății a trimis o adresă la Timișoara, în care se solicită formarea a trei echipe mixte, care vor fi alcătuite din șase persoane de la CJAS Timiș și trei de la DSP Timiș.

Concluziile controalelor vor fi prezentate în prima jumătate a lunii iunie, de către Direcţia generală de monitorizare, control şi antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

UPDATE: Potrivit reprezentanților CJAS Timiș, vor fi verificate secțiile de chirurgie, ORL și ginecologie din cadrul Spitalului Județean Timișoara și Spitalului Municipal Timișoara. Echipele mixte verifică dacă au fost respectate criteriile de internare a pacienților prin spitalizare de zi sau continuă și cum au fost raportate decontările de servicii medicale din perioada 1 ianuarie – 31 martie 2014.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*