Ultimele stiri

Controale în toate spitalele din Timiș, la ordinul ministrului Sănătății. Ce vor verifica inspectorii

Ministrul Sănătății s-a săturat să tot audă plângeri din partea pacienților sau reportaje în care sunt descrise condițiile incredibile în care sunt tratați bolnavii în mai multe spitale din țară. Pentru a remedia această problemă, Eugen Nicolăescu a decis să organizeze o amplă acțiune de control ce se va desfășura timp de trei luni, în cadrul căreia se va stabili dacă se respectă sau nu condițiile igienico-sanitare.

Controalele vor fi demarate în spitalele din județul nostru începând cu luna martie și vor fi realizate de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș. În cazul în care se vor descoperi nereguli grave, ministrul Sănătății este decis să închidă secțiile cu probleme sau chiar întregul spital, dacă nu se mai poate face nimic pentru a le oferi pacienților condiții minime.

Primele acțiuni de control au loc în perioada 3 – 22 martie și în care vor fi implicate doar spitalele mai mici, iar rezultatele vor fi făcute publice pe site-ul ministerului pe 5 aprilie. Apoi, în perioada 24 – 31 martie vor fi luate la puricat spitalele județene și institutele clinice, rezultatele vor fi transmise printr-un raport până cel târziu pe 7 aprilie.

“Obiectivele noastre sunt: verificarea asigurării condițiilor igienico-sanitare, a normelor de supraveghere a infecțiilor nozocomiale, a blocului operator, aprovizionarea cu produse de curățenie, a modului în care sunt depozitate deșeurile sanitare, a prevederilor privind fumatul și asigurarea utilităților”, a transmis Eugen Nicolăescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*