Ultimele stiri

Controalele premergătoare sărbătorilor pascale au scos la iveală carne de miel cu păr, mucegai şi urme de excremente. Au fost date zeci de amenzi

Carne

În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, Comisia Judeţeană pentru Protecţia Consumatorilor Timiş a demarat acţiuni ample pentru a se asigura că produsele care ajung pe mesele cetăţenilor în perioada pe Paşti, sunt la standardele aşteptate.

Astfel, între 01.04.2014 şi 24.04.2014 au fost controlate 151 de unităţii, iar dintre acestea, la 119 au fost descoperite abateri. Mai mult, tot în această perioadă au fost date 66 de avertismente şi 49 de amenzi, iar suma totală a sancţiunilor a ajuns la 373.550 de lei.

Tot atunci, au fost demarate acţiuni şi pentru controlul privind modul de etichetare, prezentare, publicitate şi comercializare a produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale. Şi aici au fost descoperite numeroase nereguli. Din cei 95 de operatori economici care au fost controlaţi, la nu mai puţin de 74 au fost găsite nereguli. Astfel, au fost date 43 de avertismente şi 33 de amenzi, iar suma totală a sancţiunilor a ajuns la 280.550 de lei. Tot în baza acestor controale au fost verificate 4.166 kg de produse, iar, dintre acestea, la 395 kg au fost găsite abateri.

„Principalele abateri constatate au fost comercializarea de produse cu termen de valabilitate depăşit – expirat, comercializarea de carne de miel necurăţată corespunzător, cu urme de păr, mucegai și excremente. Pentru abaterea constatată au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în sumă de 60.000 lei și s-a  dispus măsura de oprire definitivă şi retragerea din circuitul consumului uman a 128 kg carne de miel, în valoare de 3449 lei. Alte abateri întâlnite în timpul controlului  au fost: comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare-caracterizare, neafişarea preţului, neafişarea CUI, neafişarea orarului de funcţionare etc.”, au declarat reprezentanţii CJPC.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*