Ultimele stiri

Contravenții de peste 100.000 de lei și țigări de contrabandă confiscate. Totul în urma acțiunilor premergătoare Sărbătorilor de Paști

Politie

O femeie de 50 de ani din Timișoara, ar fi prejudiciat bugetul statului cu peste 3.000.000 de lei. Aceasta este suspectată de polițiști pentru evaziune fiscală și fals intelectual.

Poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara, efectuează cercetări asupra femeii care în perioada 2011-2013, în calitate de administrator al unei societăţi, din Timişoara, ar fi înregistrat şi raportat prestări de servicii intracomunitare către o societate din Germania, beneficiind de neinmpozitarea acestora în ţară.

Întrucât, în perioada respectivă, operatorul intracomunitar nu figura cu un cod valid de T.V.A., operaţiunile efectuate ar fi fost raportate în mod ilegal. Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului se ridică la peste 3.600.000 de lei.

Activitatea femeii a fost descoperită, ieri, în cadrul acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale premergătore Sărbătorilor de Paşti. În ultimele 24 de ore, peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor de investigarea fraudelor, de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi au acţionat pe raza judeţului Timiş pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor cu violenţă şi a furturilor, precum şi pentru combaterea infracţionalităţii stradale.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat nouă infracţiuni, trei dintre acestea fiind pentru fapte de evaziune fiscală şi au aplicat aproape 400 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor legale privind ordinea şi liniştea publică, acte de comerţ ilicit şi încălcarea normelor rutiere. Valoare totală a sancţiunilor se ridică la peste 100.000 de lei.

Tot în cadrul acestor acțiuni polițiștii au  descoperit și o persoană nu ar fi virat, către bugetul general consolidat al statului, contribuţiile reţinute prin stopaj la sursă, în termen de 30 de zile de la scadenţă. Prejudiciul creat prin comiterea faptei se ridică la peste 40.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii municipiului Lugoj , într-o piaţă din municipiu, au dat peste o femeie de 34 de ani ce oferea spre vânzare ţigări netimbrate corespunzător. De la persoana în cauză poliţiştii au ridicat 2000 de ţigarete. Pe numele acesteia fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii de contrabandă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*