Ultimele stiri

„Cooperativa” PNL a făcut praf partidul: Cine sunt cei patru vicepreședinți liberali care l-au trădat pe Iohannis în primul tur

Iohannis

Klaus Iohannis nu s-a ferit să recunoască public trădarea anumitor lideri județeni, după rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale, unde majoritatea vicepreședinților PNL au obținut scoruri sub așteptări.

Liderii PDL îi acuză pe liberali că au făcut praf toată munca din campanie.

În acest moment, doi mari liberali sunt scoși „țapi ispășitori”: Marian Petrache și Teodor Atanasiu.

Marian Petrache, omul numărul doi din PNL, a reușit o nouă campanie de ”succes”, după eșecul de la alegerile europarlamentare. Petrache a obținut un scor greu de digerat chiar în fieful său de la Ilfov (27,83%), notează Știripesurse.ro.

Proaspăt transferat de la Alba la București, Atanasiu este bănuit că a făcut blatul în Capitată cu PMP-ul Elenei Udrea. De altfel, scorul ACL pe București este unul care dă fiori liderilor partidului.

Nici Alina Gorghiu, care a avut parte de un Marian Vanghelie care a mers cu motoarele turate la minim, nu a reușit să obțină un scor prea bun în Sectorul 5. ACL a obținut în Sectorul 5 doar 24%, un scor mult sub așteptări.

În PNL au existat 4 vicepreședinți care l-au trădat pe Klaus Iohannis.

Surpriza mare vine de la Călărași, cel mai important fief al PNL, unde președintele CJ, Răducu Filipescu, a scos un rezultat dezastruos: 27,29%.

Cel mai șocant blat făcut în PNL este cel de la Giurgiu. Președintele liberal al CJ, Vasile Mustățea, a obținut doar 16%, în timp ce PSD a obținut 50% la Giurgiu. Un alt om acuzat de trădare este președintele CJ Botoșani, Florin Țurcanu, care a obținut 22%.

Ludovic Orban, prim-vicepreședinte al PNL și pretentend la fotoliul de președinte al partidului, a obținut un scor dezastruos la Dâmbovița: 24%.

În continuare, vicepreședinții din Cooperativa PNL au făcut ”istorie”. Lider PNL Olt, Gigel Știrbu, a scos doar 27,7%, dar aici a beneficiat de aportul masiv al PDL.

Cărător de plase cu bilețele la Congres, Mihai Voicu, a fost umilit de Olguța Vasilescu la Dolj. Liberalul a obținut doar 23%. Nici Rareș Mănescu, bănuit că ar juca în tabăra lui Tăriceanu, nu s-a omorât cu firea. El a scos doar 28%, la Sectorul 6 din Capitală.

Omul lui Dragnea din PNL, Marin Almăjanu, a scos un scor onorabil la Teleorman, date fiind condițiile. În patria lui Dragnea, Almăjanu a scos 23%. În ciuda faptului că este acuzat de trădare, baronul PNL de Hunedoare, Mircea Moloț a scos un rezultat peste media partidului: 32%.

În Moldova, liberalii au făcut praf partidul. La Iași, Cristian Adomniței a fost la pământ, dar scorul a fost ridicat de MRU. În ciuda acestui fapt, la Iași ACL-ul a luat doar 28%. La Galați, Victor Paul Dobre a căzut de tot, după ce a fost părăsit de primarul de Galați, Marius Stan, (trecut la UNPR). Experimentatul Victor Paul Dobre a luat doar 25%.

Sursa: B1TV.ro

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*