Ultimele stiri

Coordonatorul ONU pentru Ebola: Structurile sanitare să fie pregătite pentru un nou apogeu

Coordonatorul ONU al luptei împotriva epidemiei de Ebola, medicul David Nabarro, a declarat că vrea ca structurile sanitare să fie pregătite să înfrunte, „dacă va fi necesar”, o nouă deteriorare a situaţiei, la începutul turneului său în ţările africane afectate de acest virus.

„Ceea ce sunt hotărât să fac este să mă asigur că orice element al aparatului nostru este la nivelul său optim pentru a putea înfrunta, dacă este necesar, o criză”, a declarat doctorul Nabarro pentru AFP, în timpul unei escale la aeroportul din Conakry, în timp ce se îndrepta către Monrovia.

„Ceea ce trebuie să facem în prezent este să avem scenarii destul de precise ale modului în care ne gândim că s-ar putea îndrepta situaţia, dar pentru moment ele sunt destul de rudimentare”, a recunoscut el.

Nabarro, care a ajuns în cursul serii în Liberia, prima etapă a turneului, înainte de Sierra Leone, Guineea şi Nigeria, a declarat că intenţionează să petreacă două zile în fiecare ţară, informează Mediafax.

Epidemia de Ebola s-a soldat cu cel puţin 1.350 de morţi, dintre care 576 în Liberia, 396 în Guinea şi 374 în Sierra Leone, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), difuzat la 18 august, cu o netă accelerare în ultimele săptămâni.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*