Ultimele stiri

Copacii șubrezi, în vizorul municipalității. Ce spune Nicolae Robu despre arborii căzuți în timpul ploilor, la Timișoara

Copacii din Timișoara au intrat, din nou, în vizorul municipalității. Este vorba despre arborii îmbătrâniți și șubrezi care riscă să se prăbușească la prima furtună.

Cum după fiecare ploaie mai puternică care se abate asupra Timișoarei, există copaci căzuți, care provoacă pagube însemnate, Nicolae Robu consideră că trebuie luate măsuri urgente pentru siguranța cetățenilor, chiar dacă va fi blamat.

“Am fost criticat de către unele persoane care se declară mari iubitoare ale arborilor, dar iată ce se întâmplă dacă nu suntem oameni raționali. Nu trebuie să așteptăm să moară oameni. La Arad a murit un cetățean ca urmare a faptului că s-a prăbușit un copac peste mașina în care era. Vrem astfel de nenorociri? Acolo unde copacii sunt în mod evident îmbătrâniți trebuie să înțelegem că trebuie tăiați”, a declarat edilul.

Deși încă din 2013 s-a început o campanie de tăiere a arborilor care ar putea pune în pericol viața și bunurile cetățenilor, încă nu s-a reușit tăierea tuturor copacilor vizați. După spusele lui Robu, birocrația este unul dintre motive, căci pentru fiecare copac tăiat este nevoie de o autorizație în prealabil.

„S-au tăiat, dar nu s-au tăiat toți. Pentru fiecare copac tăiat e nevoie de autorizație. Fac apel la Agenția și Garda de Mediu să colaborăm. Să facem ceva în sensul pozitiv, ca să protejăm cetățenii”, a conchis primarul.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*