Ultimele stiri

Copii din TIMIȘ cu PĂDUCHI la școală. Ce vor face medicii

paduchi

Deși premierul Victor Ponta crede că, în anul 2015, nu există copil care să nu știe să folosească tableta sau  telefonul mobil, în realitate, unii copii trăiesc la limita subzistenței. Așa se face că din cauza sărăciei și a lipsei de igienă, aproape o sută de copii care învață în mai multe unități de învățământ din județul Timiș s-au întors cu păduchi la ore după vacanța de Crăciun.

„Medicii din cabinetele școlare (unități de învățământ din Timișoara și județ) au transmis către DSP Timiș datele finale ale triajului epidemiologic făcut la revenirea copiilor din vacanța școlară. Datele arată că au fost examinați 63.235 de copii în 651 unități de învățământ. Au fost depistate 1.580 de cazuri Angină (roșu în gât), 98 de cazuri de Pediculoză și 55 de cazuri de Micoze”, transmite Direcția de Sănătate Publică Timiș.

Toți cei 98 de copii care au fost descoperiți cu păduchi vor fi controlați din nou de medici, după ce vor urma un tratament. Triajul epidemiologic este făcut de către personalul medical din cabinetele școlare ale unităților de învățământ.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*