Ultimele stiri

Copiii avortați, comemorați la Timișoara. O cruce din candele a fost formată pe treptele catedralei FOTO

Zeci de candele care au format o cruce au fost aprinse, aseară, pe treptele Catedralei Mitropolitane din Timișoara. Asociația creștină ASCOR Timișoara a organizat, pentru cel de-al optulea an consecutiv, acțiunea „Acatist în amintirea pruncilor uciși prin avort”.

Evenimentul a avut loc aseară, de la ora 21.00. Zeci de credincioși au citit împreună „Acatistul celor 14.000 de prunci uciși de Irod”, amintind astfel de cele peste 20 de milioane de avorturi care au avut loc în România în ultimii 25 de ani.

La acțiune a participat și părintele Silviu Damșe, preot misionar slujitor la Maternitatea Bega, Pediatrie și Spitalul C.F.R. „Din păcate, destul de greu acceptă femeile care au luat această decizie să discute cu un preot. Mai degrabă sunt dispuse să discute cu un cadru medical sau cu un psiholog, pentru că știu că preotul în niciun caz nu va fi de acord cu decizia de a avorta. Mai rare sunt cazurile femeilor care sunt dispuse să discute cu mine, au fost și situații în care au renunțat la avort. Principalul motiv este conștientizarea faptului că Dumnezeu crează viața din momentul concepției și că acel embrion are un suflet. A distruge, a ucide un embrion prin avort înseamnă a comite o crimă, a-ți ucide propriul copil”, a spus preotul timișorean.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*