Ultimele stiri

Copiii cu deficiențe de auz și vorbire, care învață la Timișoara, au realizat mărțișoare și felicitări speciale

martisoare

Nu pot să vorbească și nici nu aud, dar totuși, reușesc să se exprime într-un mod special, prin artă. Este vorba despre copiii și tinerii cu deficiențe de auz sau vorbire, care învață la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Constantin Pufan” din Timișoara, care au confecționat mărțișoare și felicitări. Creațiile lor au fost expuse, ieri, la sediul central al Aquatim, din Piața 700, iar clienții companiei care le-au apreciat talentul au fost invitați să le și cumpere.

Acțiunea de suflet ce a avut loc ieri face parte dintr-o campanie inițiată de Aquatim de promovare a talentelor și competențelor copiilor și tinerilor speciali din această regiune, pentru că merită toată atenția și susținerea. Talentul acestor tineri a fost apreciat în cadrul numeroaselor competiții și concursuri locale și naționale la care au participat.

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Constantin Pufan” este o instituţie de învăţământ special care şcolarizează copii cu vârste cuprinse între 2 şi 17 ani, cu deficienţe auditive, dar si cu deficienţe senzoriale multiple. În prezent, instituţia are un numar de 105  beneficiari, fiind unică în regiunea de vest a ţării.

Situaţia, familială şi materială, problematică, dar şi deficienţele de auz care le îngrădesc integrarea lor şcolară, profesională şi socială, au lăsat o anumită amprentă asupra copiilor, însă nu îi împiedică să se exprime, ori de câte ori doresc, prin artă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*