Ultimele stiri

Corlăţean: La 7 ani de la aderare, românii nu se simt egali cu ceilalţi cetăţeni europeni

titus corlățean

Într-un interviu pentru “Die Welt”, Titus Corlățean, a declarat că, la 7 ani de la aderarea la UE, românii nu se simt încă egali cu ceilalţi cetăţeni europeni, iar faptul că România joacă adesea un rol în campaniile electorale din alte ţări creează o stare de frustrare, relatează Mediafax.

”Aderarea României la UE s-a produs acum 10 ani şi cu siguranţă mai sunt multe aspecte care trebuie rezolvate. Dar, în acelaşi timp este dureros că în interiorul UE se aplică standarde duble şi ţara mea este supusă unui mecanism special de control”, a precizat şeful diplomaţiei în interviu.

“România joacă adesea un rol în campaniile electorale interne din alte ţări, unde sunt livrate clişee, care sunt extrem de ofensatoare pentru noi. Asta creează o stare de frustrare şi îi face pe mulţi români să nu se simtă egali cu ceilalţi cetăţeni europeni”, a mai precizat ministrul de Externe, aflat în vizită de lucru în Germania.

Referitor la rapoartele UE privind corupţia, Corlăţean a declarat că în România acest fenomen nu este prezent într-o măsură mai mică sau mai mare decât în alte ţări europene și că România a adoptat o serie de legi privind lupta împotriva corupţiei care nu există în alte ţări.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*