Ultimele stiri

Cornuri cu nucă şi rom

cornuri cu nuca si rom

Ingrediente pentru cornuri cu nucă şi rom:

500 g făină
5 ouă
350 g zahăr
40 g drojdie de bere
200 ml lapte
200 g unt
1 lingură rom
1 pacheţel zahăr vanilat
1 linguriţă coajă de lămâie rasă
1 praf de sare

Pentru umplutură:

200 g nuci măcinate
2 linguri de zahăr
1 gălbenuş pentru uns deasupra
2 linguri zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare pentru cornuri cu nucă şi rom:

Se dizolvă drojdia în lapte, se amestecă cu o lingură de zahăr, ­două linguri de făină şi se lasă la crescut, într-un loc cald. Se amestecă maiaua cu restul făinii, ouăle, adăugate pe rând, 100 g unt încălzit, restul de lapte, praful de sare, restul de zahăr, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie, romul şi se ­frământă energic până când devine un ­aluat omo­gen şi elastic. Se lasă la crescut 30 de minute, la loc cald.

Se întinde aluatul pe planşetă în foaie subţire, se unge cu restul de unt frecat spumă, peste care se ­presară nucile măcinate, amestecate cu ­două linguri de zahăr. Foaia se înfăşoară sub formă de sul, ­care se taie în 15 bucăţi egale. Fie­care bucată se strânge la unul din capete şi se aşază, una lângă alta, cu partea strân­să în jos, într-o tavă rotun­dă, unsă şi tapetată cu făină.

Se lasă la crescut 30 de minute, se unge deasupra cu gălbenuş, apoi se introduce la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit. Când este gata, se scoate din tavă, păstrând uniţi „trandafirii” ca într-un buchet, şi se presară cu zahăr pudră, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*