Ultimele stiri

Corpul de control al premierului Ponta cercetează Primăria Timişoara. Ce a declarat viceprimarul Stoia despre această vizită

Traian Stoia

Viceprimarul Traian Stoia este mulţumit de modul în care s-au desfăşurat lucrurile în ultima săptămână, când corpul de control ar premierului Victor Ponta a făcut anumite controale în Primăria Timişoara.

Mai mult, acesta a declarat că funcţionarii publici au fost mereu la dispoziţia celor doi membri ai corpului de control care s-a aflat la Timişoara.

„Corpul de control al premierului este de o săptămână în primărie. Am căutat să îi sprijinim cu tot ceea ce putem, le-au fost puse la dispoziţie acte, documente, care arată modul de funcţionare al primăriei şi modul în care se iau şi se duc la îndeplinire anumite sarcini de către personalul din primărie. Dumnealor şi-au format un punct de vedere, urmează să aprofundeze la Bucureşti materialul, destul de bogat, pe care l-au adunat de la diferite sectoare ale autorităţii locale şi bănuiesc că într-o luna, o luna jumătate, vor veni cu concluzii şi nu numai. Dânşii au venit cu tematica retrocedării, pe parcurs au extins aria la vânzările pe legea 112 din 95 şi legea 79 din 97, la deciziile luate de primar, de primarul din mandatele trecute. S-a coborât şi la nivelul anilor de la 2008 până pe la 2000. Dânşii s-au declarat mulţumiţi de modul în care funcţionarii din primărie au colaborat şi modul în care au lămurit lucruri care, în prima fază, erau neclare. Dumnealor ne-au spus că sunt mulţumiţi de modul în care s-a cooperat. Mai mult, domnul Robu, înainte de a pleca în vizita în Spania şi Portugalia la oraşele care au participat la competiţia de capitală culturală, ne-a lăsat vorba şi mie şi lui Dan Diaconu să căutam să fim cât mai aproape de domnii care vin de la Bucureşti”, a declarat viceprimarul Traian Stoia.

Acesta a afirmat că o astfel de comisie a mai venit şi pe vremea administraţiei Boc, dar multe din concluziile comunicate de corpul de la Bucureşti nu au fost puse în practică de Primăria Timişoara. Cu toate acestea, viceprimarul nu a vrut să comenteze motivele pentru care fosta administraţie nu a respectat aceste rapoarte.

Întrebat dacă sunt nereguli în primărie în acest moment, viceprimarul a declarat că: „ nu ştiu dacă sunt nereguli în primărie, or fi fost în celelalte mandate”.

Traian Stoia a mai spus şi că această comisie urmează să revină în Timişoara pentru a aprofunda anumite concluzii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*