Ultimele stiri

Crap cu ceapă şi sos de roşii

crap cu ceapa si sos de rosii

Ingrediente pentru crap cu ceapă şi sos de roşii:

1 crap de 1,5 kg
3 cepe mari
5 linguri ulei
1 lingură sos de roşii
boia de ardei dulce
1 lămâie
1 pahar de vin alb
3 căţei de usturoi
sare
piper boabe

Mod de preparare pentru crap cu ceapă şi sos de roşii:

Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se îndepărtează capul, se dezosează, se spală, se zvântă bine cu şerveţele absorbante, se sărează şi se lasă să stea 30 de minute la rece.

Între timp, se taie ceapa felii subţiri, se aşază pe fundul unei forme termorezistente împreună cu usturoiul tocat mărunt, sosul de roşii, vinul, sare, boia de ardei şi boabe de piper.

Deasupra se aşază peştele. Se stropeşte cu ulei şi zeamă de lămâie, după care se introduce la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 60 de minute. La jumătatea duratei de preparare, peştele se întoarce şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă.

Când este gata, peştele se scoate pe un platou mare şi se serveşte garnisit cu ceapa din vas, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*