Ultimele stiri

Credincioșii timișoreni i-au trimis o scrisoare Patriarhului Daniel. Ce spun despre noul Mitropolit al Banatului

pf daniel

Enoriașii din Timișoara i-au scris, din nou, Patriarhului Daniel, mai ales că săptămâna viitoare, noul Mitropolit al Banatului, Ioan Selejan, va fi instalat în funcție. Crecincioșii sunt fericiți că Preasfințitul Ioan Selejan de la Covasna a fost ales mitropolit și tocmai de acea i-au trimis o scrisoare deschisă Patriarhului Daniel.

Iată ce scrie în scrisoare:

”Preafericite Părinte Patriarh,

Ca un vrednic slujitor și Ierarh luminat al Bisericii Mântuitorului Iisus Hristos, cunoscător al năzuințelor și frământărilor oamenilor în strădania lor pe Cărarea Împărăției, dar și ca om al locului, ați înțeles și năzuințele noastre, ale creștinilor ortodocși din Mitropolia Banatului.

Pentru orice om care se străduiește să-și înțeleagă rostul, Ființa Neamului e locul binecuvântat în care ne căutăm și găsim rădăcinile, dar și făgașul creat de jertfa, strădania și zbuciumul înaintașilor, continuată și de contemporani, în căutarea și dobândirea asemănării cu Tatăl.

Noi, trăitorii acestor binecuvântate meleaguri ale Banatului, ne străduim a ne ridica la înălțimea înaintașilor, ce într-o istorie frământată și greu încercată – jalea doinelor noastre o reflectă – au sădit genetic și spiritual, în ființele noastre, iubirea de Dumnezeu și de Neam, dar și responsabilitatea asumării și împlinirii lor.

Pe această cale a Devenirii Noastre, am avut călăuzirea unor repere de lumină, care au fost ierarhii Bisericii de aici, așa cum a fost și a rămas, Ocrotitorul Banatului – Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș – apreciat și de necredincioși!

Mai aproape de noi, a fost Mitropolitul Vasile Lăzărescu, cel care n-a cedat presiunilor comunismului ateu, preferând să-și dea plată viața. A fost apoi Înaltul Nicolae, cel blând, recunoscut de drept, de către toate celelalte culte, ca liderul spiritual al Timișoarei și Banatului.

Așa se justifică speranța noastră, împlinită acum prin Voia Mântuitorului, înțeleasă de Sfântul Sinod, de a-l avea aici, ca Întâistătător al Mitropoliei Banatului, pe Înaltpreasfințitul Ioan, făcătorul de pace, cel ce prin Credința Vie,oriunde a fost, a zidit și s-a zidit.

Cu sufletele pline de bucurie și pace, noi, o seamă de cinstitori ai Bisericii, cu fiiescă dragoste, Vă mulțumim din suflet, Preafericirii Voastre și tuturor Înaltpreasfinților și Preasfinților , membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, indiferent de opțiunea avută atunci, pentru că știm că fiecare, ați fost pătrunși numai de grija față de Biserică!

Vă dorim din suflet, ca măritul Praznic al Nașterii Domnului, cel Atotputernic, să vă dăruiască sănătate, pace și întru toate bună sporire și să reverse asupra tuturor darurile Sale cele bogate, iar Noul An și sărbătoarea Bobotezei să aducă alese bucurii și împliniri duhovnicești!”

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*