Cremă de legume
Ingrediente
2 cartofi
3 morcovi potriviţi
1 ţelină mică
2-3 cepe verzi (sau 1 ceapă uscată)
pulpă de roşii din conservă (sau 2-3 roşii, proaspete bine coapte)
2 linguri ulei
pătrunjel uscat(sau proaspăt)
500 ml borş de casă (sau zeamă de lămâie)
sare
piper
crutoane
Mod de preparare
Cureţi legumele, le tai mărunt, adaugi ulei, sare, piper, trei linguri de apă, şi le căleşti.
Adaugi roşiile peste legume, pui doi litri de apă caldă, acoperi şi, fierbi 30 de minute, după, care mixezi legumele. Adaugi pătrunjel, co, rectezi gustul de sare şi acreşti după preferinţă cu borş de casă (fiert separat) sau cu zeamă de lămâie. După 2-3 clocote o poţi servi cu crutoane, scrie Click.
Scrie un comentariu