Ultimele stiri

Cremă de zahăr ars

crema de zahar ars

Ingrediente:

1 ceaşcă zahăr
¼ ceaşcă de apă
2 ceşti de lapte
1 pliculeţ zahăr vanilat
4 gălbenuşuri
2 ouă

Mod de preparare:

Se pregătesc forme mici care se pun într-o tavă cu puţină apă. Într-un vas mic se pune jumătate din cantitatea de zahăr şi apa şi se lasă să fiarbă la foc mediu, amestecând să se dizolve zahărul. Apoi se fierbe în continuare, circa 15 minute, până ce se obţine un sos caramel care se toarnă în fiecare formă mică.

Într-o oală mai mică se pune laptele cu zahărul vanilat şi se fierbe. Se ia de pe foc şi se lasă deoparte. Într-un vas se amestecă cealaltă jumătate de ceaşcă de zahăr cu gălbenuşurile şi ouăle şi apoi se toarnă încet peste laptele cald amestecând. Compoziţia se toarnă în forme, în tavă se pune apă care să acopere formele pe jumătate şi se dă tava la cuptor pentru 50 de minute. După coacere, formele se lasă să se răcească la temperatura camerei şi apoi se dau la frigider pentru o noapte. Se scoate crema de zahăr ars din forme prin răsturnarea acestora şi se serveşte garnisită cu fructe, după gust, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*