Ultimele stiri

Crește numărul de locuințe din Timișoara reabilitate termic

În Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara a avut loc astăzi semnarea contractului de finanțare pentru reabilitarea a 16 blocuri de locuințe din municipiul Timișoara – „Sprijinirea investițiilor în eficiența energetică a blocurilor de locuințe din Municipiul Timișoara, pentru familii cu un venit mediu sub 350 euro/lună – faza 3”.

La eveniment au luat parte Nicolae Robu, primarul Timișoarei, și Sorin Maxim, director general al ADR.

Contractul de finanțare semnat în Timișoara vizează reabilitarea a 6 blocuri de locuințe cu 237 de apartamente, pe parcursul a 12 luni de implementare a proiectului contractat. Blocurile de locuințe incluse în cadrul acestui proiect se află pe bulevardul Calea Torontalului, strada Brândușei, bulevardul Calea Martirilor, Calea Aradului, bulevardul Liviu Rebreanu și Calea Sever Bocu.

Valoarea totală a cererii de finanțare contractate este de peste 1 milion de euro, iar aproximativ 600.000 de euro reprezintă valoarea finanțării nerambursabile.

„Cele 6 blocuri care au făcut obiectul contractului de finanțare pe care îl vom semna astăzi, în fața dumneavoastră, cuprind 237 de apartamente. În cazul acestor proiecte vom avea o finanțare de 60% din bani europeni, 20% din partea Consiliului Local și 20% din partea proprietarilor. Durata de implementare este de 12 luni. Vom organiza în cel mai scurt timp licitația pentru acest proiect pentru a începe lucrările efective”, a spus Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*