Ultimele stiri

Cristian Diaconescu anunţă că va trimite o scrisoare la FMI cu privire la reducerea CAS

cristian diaconescu

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu, a anunţat, sâmbătă, că va scrie o scrisoare board-ului FMI privind acordul cu România, el acuzând ”o mică înţelegere, oarecum stranie, în ceea ce priveşte informarea societăţii româneşti, în ceea ce priveşte conţinutul discuţiilor”.

Diaconescu a arătat că, în contextul discuţiilor pe care Guvernul le-a avut cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană, doreşte să spună o chestiune de principiu, care poate influenţa în sens bun sau rău credibilitatea unei ţări, şi anume că parteneriatele internaţionale întotdeauna se respectă şi se gândesc pe termen lung.

”Cum arată, cel puţin din informarea publică făcută, relaţia cu FMI, cu instituţiile financiare internaţionale, este suspendată în fapt. Acest incident apărut în aceste zile are mai multe consecinţe”, a spus Cristian Diaconescu.

El a arătat că o primă consecinţă este faptul că ”Guvernul minte”, pentru că ”a lua o decizie privind reducerea taxării muncii se putea face imediat şi în deplin acord cu FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană, dacă cele două părţi de negociere găseasu resurse pentru a face această măsură sustenabilă”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*