Ultimele stiri

Cristian Diaconescu: „Obligația viitorului președinte al țării este să recâștige demnitatea pentru români și pentru România”

Cristian Diaconescu, unul dintre aspiranții la funcția de președinte al României, a declarat astăzi, în cadrul ședinței de la sediul PMP Timiș, că este încurajat de prietenia și cooperarea colegilor din Timișoara și că este convins că prin eforturile lor, vor arăta o altă față politică a unui partid nou în România (PMP).

În cadrul ședinței, Cristian Diaconescu a făcut  referire la o serie de aspecte de interes național. În opinia omului politic, viitorul președinte al țării, împreună cu structurile guvernamentale și cu toți românii, vor trebui să facă tot ce le stă în putință pentru ca România să devină cu adevărat, din toate punctele de vedere, o țară central-europeană, o țară printre primele 8 state ale Uniunii Europene: „Participarea cu drepturi egale la dialogul european, capacitatea viitorului președinte de a reprezenta cu demnitate, dar și cu forță România, poate reprezenta un beneficiu pentru fiecare dintre noi. Cred din acest punct de vedere că obligația viitorului președinte este să recâștige demnitatea pentru români și pentru România. Nu e o afirmație superficială”, afirmă acesta.

Un alt lucru pe care a ținut să-l precizeze a fost legat de susținerea egalității în fața legii. „Toate interpretările de astăzi nu arată decât faptul că nu avem în acest moment o abordare unitară, iar politicul nu are ce să caute în activitatea instituțiilor care au ca și mandat protejarea legii și a cetățenilor”, a spus Cristian Diaconescu.

Diaconescu a declarat că în momentul de față, accentul ar trebui pus pe păstrarea unui echilibru politic: „echilibrul politic în România, aspect dorit de toți românii, dar și de partenerii noștri, trebuie păstrat”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*