Ultimele stiri

Cristian Diaconescu, prezidențiabilul PMP. A fost sau nu consultat Traian Băsescu?

cristian diaconescu

Cea mai nouă formaţiune de pe scena politică românească, Partidul Mișcarea Populară, şi-a ales conducerea. Elena Udrea s-a impus fără probleme în faţa lui Daniel Funeriu, după ce ceilalţi trei candidaţi la şefia partidului s-au retras din cursă. La pachet cu noul preşedinte a venit şi un candidat la alegerile prezidenţiale. Imediat după rezultatul votului, Elena Udrea a anunţat oferta formaţiunii pentru Cotroceni: fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu. Însă Elena Udrea și Cristian Diaconescu s-au contrazis în declarații atunci când a fost vorba de implicarea președintelui Traian Băsescu în nominalizarea acestei candidature, scrie Digi24.

Elena Udrea a declarat, sâmbătă, întrebată despre susţinerea de către PMP a candidaturii lui Cristian Diaconescu pentru prezidenţiale, că discuţia cu acesta a avut loc în cursul săptămânii şi, solicitată să precizeze dacă a existat o consultare şi cu preşedintele Băsescu, a răspuns afirmativ.

Pe de altă parte, Cristian Diaconescu a declarat, sâmbătă, că nu a existat vreo discuţie sau o consultare cu preşedintele Traian Băsescu înainte de anunţarea lui drept candidat al PMP pentru alegerile prezidenţiale, relatează Mediafax.

Diaconescu a fost întrebat dacă Traian Băsescu i-a transmis vreun mesaj. „Nu, nu a existat aşa ceva”, le-a spus ziariştilor Cristian Diaconescu. El a arătat că a fost o discuţie în cadrul PMP „de o manieră neoficială, de o manieră informală” şi colegii săi din partid au fost de acord cu această variantă, respectiv cu propunerea ca el să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

Cristian Diaconescu a mai fost întrebat dacă, în aceste condiţii, preşedintele Traian Băsescu va afla de la televizor că Diaconescu este candidatul PMP la prezidenţiale. „Repet, nu a existat vreo discuţie sau o consultare în acest sens”, a răspuns Diaconescu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*