Ultimele stiri

Criză în Ucraina. Vladimir Putin a plasat forțele armate din centrul Rusiei în „stare de alertă maximă”

Ministrul Apărării a anunțat sâmbătă că președintele rus Vladimir Putin a plasat forțele armate din centrul Rusiei „în stare de alertă maximă” începând de la ora 7.00 GMT (10.00, ora României).

„Conform ordinului (lui Putin), începând de la ora 11.00, ora Moscovei (10.00, ora României), trupele din cadrul Districtului Militar Central și formațiunile și unitățile militare care se află pe acest teritoriu au fost plasate în stare de alertă maximă”, a anunțat ministrul rus al Apărării Serghei Soigu, citat de agenții rusești de presă.

Grănicerii ucraineni au anunțat sâmbătă că separatiștii proruși au ignorat încetarea unilaterală a focului ordonată de Kiev și au continuat să atace forțele guvernamentale în estul țării, relatează AFP. Potrivit serviciului grănicerilor ucraineni, trei militari au fost răniți într-un atac cu mortier care a avut ca țintă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, unul dintre posturile de control din regiunea Donetk.

Ministerul ucrainean al Apărării a dezmințit vineri seara că armata ucraineana ar fi lansat tirurile care au atins teritoriul Rusiei, în urma cărora a fost rănit un vameș rus, relatează agenția Interfax. De asemenea, autoritățile de la Kiev au promis că vor investiga acest incident, relatează Itar-Tass.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*