Ultimele stiri

Cruce de lumânări în amintirea copiilor uciși prin avort sau nenăscuți, pe treptele Catedralei din Timișoara FOTO

O mână de oameni au decis să comemoreze, pentru cel de-al șaptea an consecutiv, cei peste 20 de milioane de copii care au fost avortați în țara noastră în ultimii 20 de ani. Reprezentanții Asociației Studenților Creștin Ortodocși din Timișoara au realizat o cruce de lumânări, pe care le-au aprins pe treptele Catedralei Mitropolitane, în amintirea copiilor nenăscuți.

Un preot a săvârșit și o rugăciune, timp de câteva minute, în cadrul acatistului celor 14.000 de prunci uciși de Irod, după ora 18.00, când din punct de vedere liturgic este deja 1 Iunie. “De Ziua Copilului, Asociația Studenților Creștin Ortodocși marchează într-un fel aparte, și ziua celor nenăscuți, cei peste 20 de milioane de prunci uciși prin avort în România de-a lungul ultimilor 20 de ani”, a spus președintele ASCOR, Cristian Rădulescu.

Potrivit statisticilor, România ocupa în 2009 locul 3 în Europa în ceea ce priveşte numărul avorturilor, după Marea Britanie şi Franţa. Statisticile arată că în Europa, la fiecare 11 secunde are loc un avort.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*