Ultimele stiri

Crucea Roșie Timiș strânge alimente pentru persoanele nevoiașe. Programul „Banca de Alimente” se desfășoară în două magazine din Timișoara

Banca de Alimente

Doar câteva zile ne mai despart de Sărbătorile de Paști. În vâltoarea pregătirilor pe care toată lumea le face, Crucea Roșie, filiala Timiș, și-a propus să aline tristețea cât mai multor persoane nevoiașe. Astfel, în acest weekend voluntarii organizației îi așteaptă în magazinele Metro din Timișoara pe toți cei care doresc să contribuie la aducerea unui zâmbet pe fața persoanelor aflate în dificultate.

Acțiunea se desfășoară în cadrul proiectului Banca de Alimente, unul dintre cele mai de succes proiecte ale Crucii Roșii. În cadrul acestuia, toți cei care doresc,  pot dona alimente greu perisabile, care vor fi oferite, ulterior, persoanelor cu venituri reduse.

Șapte voluntari ai organizației au pus piciorul în prag și am mers în cele două supermarketuri din oraș pentru a-i stimula pe cei care trec pragul magazinului să-i ajute și pe cei mai puțin norocoși decât ei.

“Vrem să stimulăm lumea să doneze măcar în perioada sărbătorilor. Noi ne-am gândit că e un moment oportun, având în vedere că urmează și Săptămna Mare.”, ne-a spus Lucian Trif, directorul Crucii Roșii, filiala Timiș.

Un sezon greu pentru Banca de Alimente în Timiș

Deși, din 2009 de când a fost inițiat proiectul, acțiunea de la nielul județului Timiș a fost una de succes, anul acesta le-a fost mai greu celor de la Crucea Roșie. Un singur lanț de magazine din Timișoara mai face parte din proiect, așa că strângerea de alimente se desfășoară destul de greu. Deși multe persoane nevoiașe așteaptă ajutorul organizației, coșurile plasate în doar două magazine nu mai pot strânge la fel de multe produse cum strângeau anii trecuți. În prag de sărbători, aproximativ 500 de persoane urmează să fie ajutate de Crucea Roșie Timiș prin proiectul Banca de Alimente, dar se pare că pachețelul pe care îl va primi fiecare va fi mai mic anul acesta, căci coșurile plasate în magazine sunt aproape goale. Acest lucru se datorează faptului că magazinele Metro lucrează mai mult cu intermediari decât cu consumatori finali, ceea ce face ca numărul persoanelor care donează să scadă destul de mult.

“Nici nu pot să aștept mare lucru. O astfel de problemă nu se rezolvă în câteva ore. E mai greu. La un magazin retrail mi-ar fi mult mai ușor să desfășor proiectul, dar eu sper ca șefii de magazine să dea și altora care nu au”, ne-a mai spus Lucian Trif

Banca de Alimente se doreşte a fi un sprijin acordat persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici, după modelul unor proiecte similare, cu tradiţie, derulate în ţări ale Uniunii Europene, precum şi în Statele Unite ale Americii şi Canada.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*