Ultimele stiri

CSM a dispus SUSPENDAREA din magistratură a Alinei Bica şi a luat act de demisia acesteia din DIICOT

Secţia pentru procurori a CSM a dispus, luni, suspendarea din magistratură a Alinei Bica şi a luat act de demisia acesteia din funcţia de procuror la DIICOT, după ce a fost arestată în dosarul despăgubirilor aprobate pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro, informează Mediafax.

„Secţia de procurori a CSM a dispus suspendarea din funcţia de procuror, până la soluţionarea cauzei, a doamnei procuror şef, ca urmare a luării măsurii preventive faţă de aceasta. De asemenea, Secţia de procurori a dispus încetarea activităţii la Direcţia de Investigarea a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei Bica Alina, la cererea dumneaei, şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unitate de unde dumneaei a provenit la momentul accederii în DIICOT, respectiv din 1 decembrie 2004”, a anunţat vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Gheorghe Muscalu.

Potrivit aceleași surse, acesta a precizat că ministrul Justiţiei a solicitat, vineri, Consiliului Superior al Magistraturii un aviz pentru demararea procedurile de revocare din funcţia de conducere de procuror şef al DIICOT a Alinei Bica.

„A fost o solicitare venită prin poştă, vineri după-amiază, şi am înregistrat-o dimineaţă. Nu am luat-o în discuţie pentru că doamna procuror şef şi-a dat demisia din funcţia de conducere, demisie asupra căreia se va pronunţa, fiind un act unilateral de voinţă, preşedintele României, cel care a numit-o, potrivit prevederilor legale”, a adăugat Gheorghe Muscalu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*