Ultimele stiri

Cu animale de companie în mijloacele de transport în comun! Ce schimbări s-ar putea aduce în regulamentul RATT

expres 7

De fiecare dacă când cineva urcă în tramvaie, autobuze sau firobuze cu un animal de companie în brațe, iscă controverse. Unii se amuză, alții se fac că nu văd, dar unii sunt pur și simplu deranjați. Chiar dacă în momentul de față, regulamentul de funcționare a mijloacelor de transport  în comun, interzice transportul animalelor cu mijloacele RATT, totul s-ar putea schimba.

Ata pentru că, primarul  Nicolae Robu, este dispus să realizeze un sondaj printre timișoreni pentru a vedea păreri în acest sens.

“E o problemă ce frământă. Eu am datoria să răspund cerințelor. Se iscă discuții când unii cetățeni urcă cu animele de companie în mijloacele de transport în comun, iar alții se supără. Conform legii Consiliul Local trebuie să decidă dacă se permite sau nu acest lucru. Eu sunt deschis unui sondaj să vedem ce spun timișorenii”, a declarant, marți, primarul Nicolae Robu.

Momentan „transportul de animale vii şi păsări” cu mijloacele de transport în comun constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 200 şi 500 de lei.

Totuși timișorenii nu sunt deranjați numai de animalele de companie ce sunt plimbate cu mijloacele RATT. Mulți se plâng că nu se face nimic în ceea ce privește persoanele cu probleme de igienă sau boschetarii care îşi fac veacul prin mijloacele de transport în comun, aspect mult mai deranjant, atrag aceștia atenția.

Întrebat ce poate face în legătură cu acest aspect, edilul a răspuns că singura soluție ar fi camerele de filmat. O propunere cam fantezistă, am spune, având în vedere ca acestea nu au și detector de miros….

„Unele astfel de persoane sunt foarte deranjante, nu vom putea rezolva aceste probleme decât atunci când vom avea sistem de supraveghere video în toate mijloacele de transport în comun vor dispărea problemele. Atunci poliția din mijloacele de transport în comun va sesiza problema și va merge direct la ea”, a mai explicat Robu.

1 Commentariu pe Cu animale de companie în mijloacele de transport în comun! Ce schimbări s-ar putea aduce în regulamentul RATT

  1. De ce este nevoie de sistem de supraveghere video in mijloacele de transport in comun, nu exista soferul care poate si el vedea ceea ce ar vedea un dispecer pe monitor?

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*