Ultimele stiri

Cu două zile înainte de sfârșitul anului, Ponta și-a amintit de Timișoara. Au fost virate cele cinci milioane de lei pentru Spitalul de Copii

Cu două zile înainte de încheierea anului, au venit cele cinci milioane de lei promise de Guvern pentru Spitalul de Copii. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Robu, direct din Dubai, acolo unde se află în vacanță.

Astfel, după ce în repetate rânduri edilul Nicolae Robu s-a plâns că cele cinci milioane de lei, deși aprobate executiv de Guvern încă din luna august, nu au ajuns în conturile municipalității, iată că, în sfârșit, există motive de bucurie. Banii au ajuns la Timișoara, iar primarul, în semn de fair-play, spune el, a anunțat acest lucru imediat.

“Ei bine, în sfarșit, Guvernul a virat în contul Primăriei Timișoara suma de 5 milioane lei, aprobată de la inceputul anului prin Legea bugetului pe 2014, pt. Noul Corp al Spitalului de Copii. Evident, faptul nu poate decât să ne bucure”, a spus primarul Nicolae Robu.

Totuși, Robu nu se mulțumește cu suma de 5 milioane de lei din partea Guvernului, căci aceasta ar acoperi doar aproximativ 5% din costul întregii lucrări. Astfel, pe anul 2015 Robu cere alocarea a cel puțin 20 de milioane de lei pentru acest obiectiv atât de important pentru zona de vest a țării.

“Cer, însă, in continuare, Guvernului, să includa Noul Corp al Spitalului de Copii din Timișoara în planul național de investiții și să comunice suma totala cu care se angajează să participe la realizarea lui, respectiv eșalonarea respectivei sume pe ani bugetari, pentru a ne permite să facem și noi același lucru cu cota parte ce ne va reveni prin diferență. Reamintim că valoarea totală a investitiei este de cca 100 milioane lei! Pentru 2015, ne așteptăm din partea Guvernului, pt obiectivul în discuție, la cel puțin 20 milioane lei”, a mai menționat edilul.

Decizia Guvernului de a vira abia acum banii pentru noul corp al Spitalului de Copii a fost analizată și criticată și de unii consilieri locali din Timișoara. De exemplu, Stefan Sandu a scris într-o postare pe Facebook că „în preajma Crăciunului, colindătorii primesc câte un mar, o felie de cozonac, un pahar cu vin. Și Timișoara a primit ceva, a primit pentru Spitalul de Copii un milion și ceva de euro de la Guvern. Păstrând proporțiile, este cam cât un măr primit de colindători. Doar că, acest mar provine tot din cosul nostru și noi îl primim la sfârșit, pe cel mic, mai sfrijit, după ce alții au primit merele dulci și sănătoase”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*