Ultimele stiri

Cu Gică Popescu arestat, Răzvan Burleanu este noul președinte al FRF

razvan burleanu

Răzvan Burleanu a fost ales președinte al Federației Române de Fotbal, după al doilea tur de scrutin, miercuri, în cadrul Adunării Generale a forului național. Acesta a cumulat un total de 113 voturi.

În primul tur de scrutin, Răzvan Burleanu, președintele Federației de Minifotbal din România, obținuse 72 de sufragii, Vasile Avram a primit 59 de voturi, în timp ce Gheorghe Chivorchian a primit 29 de voturi.

Sorin Răducanu nu a primit niciun vot, în timp ce Marcel Pușcaș își anunțase retragerea candidaturii înainte de primul tur de scrutin, sfătuindu-și susținătorii să îl voteze pe Burleanu.

Au fost anulate 13 voturi.

Chivorchian și-a îndemnat susținătorii să voteze în al doilea tur ”pentru viitor”, pentru Răzvan Burleanu.

Burleanu devine astfel al doilea președinte al FRF după 1990, înlocuindu-l pe Mircea Sandu, care a condus fotbalul românesc timp de 24 de ani.

Profilul lui Răzvan Burleanu

Născut la 1 iulie 1984, la Focşani, Răzvan Burleanu este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacau, Gheorghe Burleanu.

A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis să renunţe la sportul de performanţă urmând cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti.

Răzvan Burleanu a urmat de asemenea cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA.

Fără să fie membru al vreunui partid politic, candidatul la preşedinţia FRF a lucrat succesiv în următoarele instituţii: Primăria municipiului Bacău, Parlamentul României – Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă – controlul respectării legalităţii în procesele electorale şi Administraţia Prezidenţială – Departamentul pentru minorităţi naţionale.

Din 2008, Burleanu este co-preşedinte al Institutului European pentru Democraţie Participativă – Qvorum.

Până în prezent s-a ocupat, din funcţia de preşedinte, de Federaţia Română de Minifotbal, care reuneşte peste 30.000 de jucători şi peste 2.000 de echipe din 37 de judeţe. În acelaşi timp, el este din 2012 preşedintele Federaţei Europene de Minifotbal, for cu 29 de federaţii naţionale afiliate printre care se numără Anglia, Germania, Spania, Italia, Rusia, Polonia, Cehia, Grecia, Turcia şi peste un milion de jucători legitimaţi.

Recent, Burleanu a fost subiecul unei investigații făcute de RISE Project în care erau aduse argumente precum acesta ar fi responsabil de o serie de acte corupție și spălare de bani.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*