Ultimele stiri

Cu ochii pe buna desfășurare a alegerilor! Peste 1.600 de angajați ai M.A.I angrenați în misiune

politia

În Timiș, peste 1600 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru protecţia celor 657 de secţii de votare,  pe timpul alegerilor pentru Parlamentul European, precum şi a alegerilor parţiale pentru Camera Deputaţilor şi Senat şi unele autorităţi locale.

“Pentru asigurarea unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului Timiş, pe timpul desfăşurării alegerilor membrilor din România pentru Parlamentul European, vor fi angrenaţi peste 500 de poliţişti, 250 de poliţişti de frontieră, 160 de jandarmi şi 90 de pompieri”, transmit cei de la IPJ Timiș.

În plus, aproape 1100 de angajaţi M.A.I. vor asigura protecţia celor 596 de secţii de votare, amplasate în 448 locuri. Vor fi luate măsuri de protecţie şi la cele 53 de secţii de votare pentru alegerile parţiale pentru membrii Camerei Deputaţilor şi Senatului României, precum şi la cele 8 secţii de votare pentru alegerile parţiale pentru unele autorităţi locale.

Alţi 235 de poliţişti, în perioada desfăşurării procesului electoral, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

De asemenea, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivelul judeţului, vor acţiona, conform competenţelor, 108 poliţişti, constituiţi în 54 de echipe operative

Totodată, a fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 179 de angajaţi M.A.I., care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă va impune acest lucru.

În total, peste 1600 de angajaţi M.A.I. vor fi angrenaţi în misiuni, duminică, 25 mai, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*