Ultimele stiri

Cu proiectul în piuneză, autoritățile promit că prima poartă de intrare în oraș va fi reamenajată anul acesta

Pe tema refacerii porţilor de intrare în Timişoara se face tam-tam de ani buni. Totuși rezultatele sunt departe, căci în momentul de față toate arată deplorabil. Dacă anul trecut se dădeau premii pentru studenții care au venit cu idei de reamenajare a porților, iată că proiectul a bătut pasul pe loc de atunci. Acum, oficialii dau asigurări că până la sfârșitul anului, poarta de pe Calea Lugojului va avea o nouă înfățișare.

Deși inițial planul presupunea reamenajarea a patru dintre cele nouă porți a orașului, se pare că a fost abandonat.

„A trebuit să identificăm şi am scos din lista de inventar, trei dintre ele sunt ale noastre, pentru una aşteptăm încă răspunsul de la Colterm. Domnul primar a lansat ideea de a le face pe sponsorizare, de a găsi doritori sau firme care să ne ajute pentru a nu a mai cheltui bani de la buget. Pentru prima dintre ele avem deja o discuţie cu doamna Lia Lucia Epure, de la Clubul Rotary, care vrea să recondiţioneze una dintre porţi. Domnul Cădariu lucrează la proiectul definitiv, noi am făcut o schiţă şi o avem, dar trebuie făcute în detaliu toate”, a spus city-managerul  Sorin Drăgoi.

Deși se promite că până la sfârșitul anului proara va fi gata, acest lucru pare mai mult un ideal, căci până în momentul de față nici măcar proiectul nu este bătut în cuie.

„Nu avem toate detaliile proiectului. Proiectul există, dar toate detaliile de execuţie încă nu le avem. Nu este nevoie de studiu de fezabilitate, noi de fapt reparăm porţile de intrare în oraş şi cu ocazia reparaţiei le ornăm altfel”, a explicat primarul Nicolae Robu.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*