Ultimele stiri

Cu siguranță elevii se vor gândi de două ori înainte să chiulească. Ce măsură UNICĂ în România a luat conducerea unei școli din Timiș pentru a stopa ABSENTEISMUL FOTO

Elevii care învață la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj au găsit tot felul de soluții pentru a chiuli de la ore. Astfel,nu de puține ori, copiii au sărit gardul școlii, care are doi metri și este asigurat cu sârmă ghimpată și bucăți de sticlă. Totuși, de data aceasta, pentru a-i determina pe copii să stea la cursuri, conducerea școlii s-a gândit la o metodă ingenioasă. Concret, reprezentanții unității de învățământ au pus vaselină pe gard.

„Am luat două tuburi de vaselină şi am întins-o pe gard. Ne-am gândit că poate dacă se murdăresc, nu o să se mai gândească să chiulească. Ei nu pot să înţeleagă că nu au voie să sară gardul. Deşi este stipulat în regulamentul de ordine interioară, li se atrage atenţia în permanenţă asupra faptului că nu au voie şi se expun riscurilor, aceştia se pare că nu pricep. Cel mai important pentru noi este că se expun riscurilor, pot să-şi rupă coloana sau cine ştie cu ce alte probleme se pot alege. Am încercat toate variantele posibile, însă, gardul fiind aşa înalt şi vechi, nu suportă supraînălţare, să spunem că mai punem câteva rânduri de cărămizi. Culmea este că anul trecut am prins o fată care a sărit gardul, un gard de doi metri”, a declarat pentru Redeșteptarea directoarea Colegiului Tehnic „Valeriu Branişte”, prof. Silvia Pop.
Totuși, nici vaselina nu-i împiedică pe elevi să nu chiulească. „Se pare că nici vaselina nu a avut efect, pentru că au preferat să-şi pună haina pe gard, să o murdărească şi să o lase acolo doar ca să-şi atingă scopul, acela de a chiuli. Începând din acest an şcolar, avem şase clase de la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu” şi am înţeles că mai mult din elevii lor sunt cei care sar gardul. Nu spun că ai noştri nu sar, fenomenul era şi anul trecut, însă nu de aşa mare amploare”, a mai adăugat prof. Silvia Pop.
Nu mai puțin de 1827 de absențe au adunat elevii care învață la Colegiul Tehnic „Valeriu Braniște” din Lugoj din 15 septembrie, de când a început școala, și până în prezent.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*