Ultimele stiri

Culmea perseverenței! Prinși pentru a doua oară în mai puțin de o lună încercând să treacă ilegal frontiera

frontiera

Au demonstrat cât de perseverenți pot fi! Este vorba despre trei sirieni, nu prea rapizi, care au fost prinși de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera, a doua oară în mai puţin de o lună,  pe jos, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.

Azi noapte, în jurul orei 02.00, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare a observat trei persoane care se deplasau pe jos spre Ungaria. Cei în cauză au fost reţinuţi la aproximativ 200 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Cenad, în vegetaţia din apropierea frontierei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Siria cu vârste cuprinse între 20 şi 45 ani şi intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen. Cele trei persoane sunt toţi bărbaţi şi au declarat că s-au deplasat cu autoturisme de ocazie până la Sânnicolau Mare, iar de aici pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii. Au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen şi doreau să ajungă în Germania. Cei trei bărbaţi au mai fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră timişeni în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat în 27.06.2014. La aceea dată, celor trei li s-au întocmit lucrări penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi au fost predaţi autorităţilor competente pentru a fi luate măsurile legale ce se impun.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*