Ultimele stiri

Culoare și lumini la inaugurarea fântânii în formă de soare [FOTO]

La lumina lunii, renumita fântână în formă de soare a fost inaugurată, miercuri, de primarul Nicolae Robu! În admirația câtorva locuitori din cartierul Soarelui, acolo unde este amplasată fântâna, edilul a pornit apa și luminile de pe un telefon mobil. Chiar dacă peste iarnă fântâna va fi oprită, edilul îi încurajează pe micuți ca la vară, atunci când nu vor mai face față căldurilor, să se răcorească și să se joace printre stropii colorați ai fântânii.

Fântăna în formă de soare are 17 programe de lumini și a costat aproximativ 100.000 de euro. Ea poate fi controlată de pe un iPad, de pe un dispozitiv mobil sau de pe orice calculator.

„În momentul de față sunt programate 17 jocuri de apă și lumină. Fântâna are 56 de duze cu tot atâtea electrovalve, totul este comandabil individual și, prin urmare, se pot face la nesfârșit oricâte variante de jocuri.”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Inaugurarea fântânii a fost un prilej de bucurie pentru copii prezenți în parc în momentul în care edilul a apăsat butonul de pornire a apei și a luminilor, și nu au ezitat să îl felicite pentru lucrarea executată. La rândul lui, Robu a ținut să-i laude pe muncitorii care au lucrat la realizarea fântânii, un grup de cetățeni spanioli.

“Execuția a fost făcută de firma Somhidros, care e una dintre cele mai puternice firme de fântâni ornamentale pe plan mondial, reprezentată de o unitate a ei cu sediul în Arad. Au fost și un număr de lucrători spanioli, spanioli get-beget, care au lucrat exemplar. Ar avea de învățat și unii muncitori de-ai noștri în ceea ce privește seriozitatea și conștiinciozitatea. (..) I-am găsit pe spanioli la muncă și sâmbătă seara, și duminică, și pe ploaie”, a mai adăugat Robu.

Edilul a ținut să precizeze că fântâna nu va funcționa până târziu în noapte pentru a nu-i deranja pe cetățenii din zonă, iar pe timp de iarnă va sta oprită.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*