Ultimele stiri

Culturistul Florin Teodorescu în scrisoarea către Klaus Iohannis: “Pilele par să fie mai presus de lege”

Florin Teodorescu, patronul sălii de culturism de la Sala Olimpia și organizatorul celor mai importante competiţii de culturism din România, îi adresează o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis.

Primăria Timişoara a scos la licitaţie spaţiul în care funcţiona sala de culturism şi fitness administrată de Florin Teodorescu. Asta înseamnă că antrenorul va trebui să părăsească spaţiul respectiv.

“Mă numesc Florin Teodorescu, am 53 de ani şi sunt un întreprinzător particular din Timişoara, manager al unei săli de culturism şi fitness, totodată sportiv, antrenor şi promotor în acest sport, între pionierii căruia am onoarea să mă număr, în România. În primul rând, vă felicit pentru reuşita din alegeri şi vă urez mult succes şi împliniri în misiunea grea, dar nobilă, pe care o aveţi pe umeri în următorii ani.

Aţi candidat şi aţi câştigat cu un slogan excelent, din punctul meu de vedere, ”România lucrului bine făcut”. Într-adevăr, în ţara lui ”las’ că merge şi aşa”, e nevoie în primul rând de o schimbare de mentalitate, de atitudine, şi am convingerea că Dumneavoastră vreţi cu adevărat să realizaţi acest deziderat.

Ceea ce doresc să vă semnalez este că trebuie să avem grijă şi de lucrurile bine făcute până în prezent, pentru că există şi din acestea, nu puţine. Am 40 de ani de sport şi 25 de ani de experienţă ca întreprinzător. Ceea ce vă enumăr acum nu sunt laude, ci fapte. Am organizat peste 50 de competiţii interne şi internaţionale, între care două ”Grand Prix”-uri ale României, având ca invitaţi, de-a lungul anilor, cei mai mari culturişti ai lumii.

Din 1990 organizez, anual, Cupa Revoluţiei – Memorial ”Vasile Balmuş”, întrecere dedicată memoriei unui prieten culturist, ucis mişeleşte în zilele Revoluţiei din 1989. În faţa sălii pe care o administrez în Timişoara – sală în care deţin şi cea mai mare bibliotecă sportivă de specialitate din lume, cu mii de volume, reviste şi DVD-uri – am realizat un ansamblu statuar unic în lume, cu sportivi de talie mondială din culturism şi fitness, în mărime naturală. Acest ansamblu statuar, integrat într-o fântână, a devenit obiectiv turistic al oraşului, întregind faima Timişoarei de ”capitală a culturismului românesc”.

Astăzi, administraţia locală, încălcând contracte şi legi, doreşte să mă evacueze, după o licitaţie a cărei ilegalitate e strigătoare la cer. ”Pilele” par să fie mai presus de lege. Trag acest semnal de alarmă, amintindu-vă de promisiunile Dumneavoastră, pentru că nu e posibil ca astfel de lucruri foarte bine făcute, bine gestionate, care au adus aprecieri şi notorietate comunităţii, să fie aruncate în stradă; nu e posibil ca oameni care au muncit şi muncesc de o viaţă, care şi-au pus mintea, munca, energia şi nu în ultimul rând banii proprii!, în folosul oraşului, al comunităţii, să fie aruncaţi ca nişte măsele stricate!

Stimate Domnule Preşedinte,

Sunteţi la Timişoara, azi, la 25 de ani de la declanşarea Revoluţiei. Doriţi o schimbare pe care o dorim cu toţii. Fapte, nu vorbărie, aşa cum aţi spus foarte inspirat în campanie.

Să facem lucrurile bine, dar să le păstrăm şi să le respectăm pe cele deja bine făcute!

Vă mulţumesc!

Cu deosebit respect,

Florin Teodorescu

Preşedinte CS ”Florin Teodorescu”

Sursă foto: sportvest.info

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*